• 2007年~

交易王二ノ宮さんのレビュー

2019年07月19日 10時26分

最初に面白いと感じるポイントはやはり「手札に同じ商品をためこんで一気に決算」するところですが、全員が同時に決算するため、相手が同じ商品を持っていると相手にも金が入ってしまうというのが、うまく計算されています。これがあるせいで「決算していいの? どうなの?」という悩みどころが最初からできてくるわけです。 強いて欠点をあげるとすれば、若干プレイヤーにバランス感覚を要求するところがあります。上のプレイ記でもちらっと書きましたが、特殊カードを買い占めるとかなり好き放題できてしまうため、買いどきを逃したプレイヤーに対して
差がつきやすくなります。プレイヤーに勝負どころがちゃんと見えていることを要求しているので、そういう意味では、繊細なゲームではあります。

I hope my review helps some others make their decision to purchase or not to purchase. Right off the bat, I rate the game a low but feel it could be a more solid after further plays in multiplayer format. To add some context, a game rated above is one I feel is worth owning depending on whether or not there are similar games in your collection. A few disclaimers before proceeding...one im writing this from my Droid so please excuse the typos. Two this is NOT intended to be a thorough review and analysis, just a first Impression after four plays. Normally I wouldn't find writing one of these to be useful but figured I would since the geek is currently devoid of any info on this game.

二ノ宮さんの投稿をシェア
タイトル交易王
原題・英題表記Merchants
発売時期2007年~

二ノ宮さんの投稿